Gezondheid is een kostbaar bezit. Dat weten we allemaal, maar we voelen het pas echt als de machine hapert. Bijvoorbeeld als bewegen niet meer vanzelf gaat of niet zonder pijn. Of als concentreren veel meer moeite kost dan voorheen. Voor je het weet, komt normaal functioneren dan in het gedrang, thuis en op het werk. En als de klachten ingewikkeld blijken en almaar niet weggaan, kan de zoektocht naar de juiste behandeling vervolgens pijnlijk lang zijn. Simpelweg omdat iedereen in z’n eigen hokje denkt en onderzoekt.

Wij zijn Symphony en wij denken dat het anders kan. Nee: wij weten inmiddels dat het anders kan. Omdat we het dagelijks waarmaken. Wij helpen mensen met complexe, langdurige klachten om weer grip te krijgen op hun leven. Hoe? Door alle benodigde zorgprofessionals in één vast team samen te brengen. Geen kastje, geen muur, maar een team dat samen, over de grenzen van disciplines heen, de best passende zorg biedt. Van fysiotherapeut tot psycholoog en van huisarts tot bedrijfsarts of medisch specialist. Een ingespeeld orkest als het ware, met gezondheid als symfonie en de patiënt als dirigent. Zo helpen we mensen om het maximale uit zichzelf te halen, binnen hun mogelijkheden en beperkingen. Wat ons betreft mag een ziekte, letsel of aandoening, tijdelijk of blijvend, nooit een reden zijn om langs de kant te staan. Voor niemand. Meedoen is belangrijk. Goed voor iemands eigenwaarde, z’n gezin, z’n werk en zelfs voor Nederland.

Daarom willen wij onze aanpak voor zoveel mogelijk mensen met complexe, langdurige klachten bereikbaar maken. Ongeacht welk behandeltraject iemand al heeft afgelegd. Met een beetje souplesse en goede wil, zou dat in het huidige zorgstelsel haalbaar moeten zijn. Stel je voor: je huisarts als onderdeel van een vertrouwd team, dat samen met jou werkt aan een gezonde levensstijl. Dichtbij en altijd beschikbaar. Dat is onze droom voor Nederland. En we gaan er alles aan doen om die waar te maken. Door onze ervaringen te delen met beleidsmakers, verzekeraars en andere zorgprofessionals. Hen enthousiast te maken voor onze aanpak en de aantoonbare resultaten. Op weg naar een zorg zonder hokjes, gericht op gezondheid en optimaal functioneren in werk, gezin en samenleving. Zodat uiteindelijk iedereen kan meedoen.