Vermoeidheid

Vermoeidheid is meer dan moe zijn

We spreken van chronisch vermoeidheid wanneer deze sterk het leven beïnvloedt. Vaak brengt deze vermoeidheid allerlei klachten met zich mee, zowel fysiek als mentaal. Soms lijkt het wel dat hoe meer je slaapt, hoe vermoeider je bent en eigenlijk is dat ook zo. Het dag/nacht ritme raakt ontregeld, concentratieproblemen en activiteiten die voorheen gewoon waren kosten nu veel energie. Vaak zijn er sombere gedachtes; waarom gaat het leven verder en sta ik stil? De omgeving probeert zeker flexibel te zijn, maar ook daar ga je je na verloop van tijd ongemakkelijk bij voelen. De druk om de omgeving tevreden te houden stijgt.

Je wil zo graag, maar hoe?

De omstandigheden zijn voor iedereen weer anders, daarom is het belangrijk om stil te staan bij alle factoren die samen gaan met de situatie zoals die nu voor jou geldt. Tijdens het programma breng je je situatie in kaart met je eigen behandelteam om vervolgens aan de slag te gaan, uiteraard in een afgesproken eigen tempo.

We gaan werken aan een opbouw zodat je zowel mentaal als fysiek weer energie krijgt en de controle over je leven terug kan nemen. Vermoeidheid bepaalt niet de dag, jij bepaalt het verloop van de dag!

Als je meer wilt weten, kun je ons altijd benaderen voor een kennismakingsgesprek. We kunnen dan aan de hand van je persoonlijke situatie toelichten wat we wel en niet voor je kunnen betekenen. Uiteraard in vertrouwen en geheel vrijblijvend. Neem hier contact met ons op.