Letsel na een ongeval

Een ongeval overkomt je. Ineens is alles anders. Je wil weer herstellen, je oude leven terug krijgen maar de klachten blijven aanhouden. Fysiek, maar ook mentaal, terwijl er juridische zaken lopen. Werken, sociale contacten, zorgen voor gezin of vrienden; het lijkt alsof alles veranderd is. Met een letselschadetraject bij Symphony ga je aan de slag met een team van fysiotherapeuten en psychologen. We maken samen een plan dat gericht is op het worden van ‘de nieuwe jij’. Een plan om weer in je eigen tempo fysiek op te bouwen, om te leren gaan met begrenzing en mentaal in balans te komen

Je leven op de rit krijgen betekent ook weer deelnemen aan de maatschappij. Het is goed mogelijk dat er na een ongeval verschillende instanties betrokken worden bij jouw re-integratie . Wij zorgen ervoor dat er met al deze partijen geschakeld wordt en dat iedereen hetzelfde doel voor ogen heeft zodat jij en jouw behandeling voorop staan.

Voor wie

Mensen die al langer last hebben van pijn, vermoeidheid en/of onzekerheid over diverse klachten. Vaak stagneren psychische en sociale factoren het herstel, het voelt alsof je in een neerwaartse spiraal zit. Het wordt moeilijker om positief te blijven omdat allerlei dagelijkse activiteiten niet meer lukken. De grip op het leven lijkt verloren, er is weinig beleving van plezier en geluk en er is hulp nodig om zowel fysiek als mentaal weer op krachten te komen.

Interdisciplinair Diagnostisch Onderzoek (MDO)

Na een vrijblijvende kennismaking met onze consultant en een akkoord van de betalende partij word je onderzocht door de medisch specialist, de psycholoog en de bewegingsdeskundige. Hierbij wordt ook het aspect werk meegenomen, omdat we werk zien als een herstel bevorderende factor. We stellen een programmaplan op dat geheel op maat is afgestemd op jouw situatie. Van het onderzoek wordt een uitgebreid verslag gemaakt alsmede een offerte voor een interventieprogramma.

Het programma

Na akkoord van de financier start de interventie, deze zal 12 tot 16 weken duren, 2 tot 3 dagdelen per week. Het eerste gedeelte van het programma gaat over hoe pijn en andere fysieke klachten werken en waardoor deze in stand worden gehouden. Geleerd wordt hoe invloed uitgeoefend kan worden op bepaalde situaties, zodat je weer controle krijgt over je leven. De professionals van Symphony bieden handvatten waarmee je werkt aan je fysieke en mentale herstel. Tijdens de behandeling gaat de conditie vooruit, wordt het makkelijker om weer sociaal actief te zijn en komt een positiever perspectief in zicht, ook op het gebied van werk.

Tijdens het programma krijgt elke cliënt een cliëntcoördinator toegewezen, dit is een vertrouwens- en contactpersoon. De cliëntcoördinator draagt, naast het behandelen, ook zorg voor afstemming met alle betrokken partijen zodat de doelstelling helder is. Zodra wij je aanmelding binnen hebben, kunnen we je hier meer over vertellen.

Heb je vragen, dan kun je hier altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.