Chronisch pijn

Er bestaan veel verschillende vormen en uitingen van pijnklachten. Of het nu KANS, SOLK, WAD of NAH heet, of het verklaarbaar of onverklaarbaar is, of het in meer of mindere mate, opkomend of continue, door overbelasting of onder belasting aanwezig is, het beïnvloedt altijd sterk het leven.

Vaak gaan de fysieke klachten gepaard met mentale klachten; somberheid, stemmingswisselingen of angst. Het terecht komen in de neerwaartse spiraal is moeilijk te verhelpen als de pijn je dag bepaalt. Zeker als de boodschap van andere zorgverleners is geweest dat ze niks meer voor je kunnen betekenen.

Wij bij Symphony bieden een behandeling, die naast het fysieke gedeelte ook gericht is op het leren omgaan met klachten, het vergroten van de mentale belastbaarheid en het ontwikkelen van meer zelfinzicht. We behandelen alle thema’s met betrekking op het lichaam, gevoel, gedachten, gedrag en de directe omgeving. Het behandelteam, bestaande uit een medisch specialist, fysiotherapeut en psycholoog maken een behandelplan op maat samen met jou. Zo kan je zelf aangeven waar het zwaartepunt moet liggen in de behandeling. We spreken af waar we aan willen werken, wat je nodig hebt en wat wij kunnen bieden.

De behandeling

Het programma bij ons is een maatwerk programma omdat iedereen anders is en zijn eigen verhaal en klachten heeft. Een behandeling op maat betekent dat we kennisoverdracht, cursussen, individuele sessies en groepslessen afwisselen, gericht op je persoonlijke situatie en je eigen opbouwschema. Met elkaar bepalen we ons einddoel en er zijn regelmatig evaluatiegesprekken zodat de behandeling altijd passend blijft.